Sådan får du bugt med den grønne farve, der har indtaget dine fliser

Foråret og sommeren står i havens tegn. Der er altid meget, der skal ordnes, før haven er klar til sommerens grillaftener. Måske du har undret dig over, hvordan stenene på terrassen kan få en grønlig farve. Uanset hvor meget du skurer og skrubber, vil du ikke kunne komme den grønne farve til livs. Der er nemlig ikke tale om skidt, men derimod alger, som hæfter sig på fliserne. Læs med videre og på tips til, hvordan du kan komme af med misfarvningen.

Kun algerens kan bekæmpe alger

Alger består af mikroorganismer, som lever på forskellige overflader. De kan kun slås ned ved hjælp af et særligt kemikalie, der går ind og nedbryder algerne. Her kan almindelige husholdningsprodukter ikke stille noget op. Derfor er der et firma, der har specialiseret sig i at udføre algerens. Du kan se nærmere om dette hos Glad Rens.

Fliserne bliver simpelthen behandlet med dette kemikalie, hvorefter algerne kan skylles af med deres særlige højtryksrenser. Selvom algerens er målrettet at nedbryde disse mikroorganismer, er midlet ikke farligt for miljøet. Det nedbrydes lang tid inden, det når grundvandet. Midlet kan dog dræbe andre planter, hvis det bliver sprøjtet direkte på planten. Dette har de professionelle stor præcision og erfaring med, så frygt ej at det flotte hortensiabed kommer til at lide skade.

Bevar det pæne resultat i længere tid med imprægnering

Når behandlingen med algerens er veloverstået, kan du vælge at få fliserne imprægneret. Dette er en gennemsigtig og ultratynd hinde, der dækker flisernes overflade. Så længe denne imprægnering er intakt, forhindrer det algerne i at angribe fliserne på ny. Denne behandling varer dog ikke for evigt, men den udskyder tidspunktet, hvor fliserne igen angribes af alger. Det er umuligt helt at forhindre, at dette sker, da disse mikroorganismer er overalt i naturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyheder