Fodboldmad og fodboldfest

Denne artikel blev oprindeligt udgivet på HurtigMums.dk, da der var VM i Rusland. Selv om der ikke længere er VM i Rusland – faktisk er det efterhånden meget lang tid siden – Så er det nedenstående rigtige gode bud på fodboldmad!

VM i fodbold er over os, og er du blandt dem, der ikke har mulighed for at smutte en tur til Rusland – dem er vi nok nogle stykker af – så skab din egen russiske stemning hjemme med disse 5 russiske retter.

Skal stemningen være endnu mere som at være der selv, så pak den eller de udvalgte ret(ter) i madkurven, og smut ud og se kampene på storskærm.

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff er nok ikke den nemmeste ret at pakke i madkurven, medmindre du serverer den med pasta eller ris, som du kan blande i gryderetten og komme hele herligheden i en termobeholder. Med kartoffelmos er det knap så nemt. Men uanset hvad, ham Stroganov havde god smag, og du kan finde opskriften på den velsmagende ret ved at klikke på link eller billede.

bøf stroganoff

Madpandekager

Madpandekager er ikke som sådan russisk, men blinis er. Blinis er en lille pandekage, der serveres med f.eks. røget laks, creme fraiche, hakket rødløg, dild, kaviar eller en blanding af flere af disse ingredienser. I opskriften du finder ved at klikke på link eller billede, vil jeg foreslå dig at bruge halvt hvedemel og halvt boghvedemel. Steg små pandekager – evt. på en blinispande, hvis du er den heldige ejer af en sådan.

madpandekager

Rødbedesuppe

Rødbedesuppe – også kaldet borsjtj – er måske ikke lige det, du forbinder med årstiden. Men en kølig aften på havnepladsen – eller hvor storskærmen nu er placeret – vil du med garanti sætte pris på en termoflaske med den røde, varmende suppe i. Når du klikker på link eller billede, får du enkel variant af den russiske rødbedesuppe.

rødbedesuppe

Pirogger

Pirogger er en af de retter, der er nemme at have med i madkurven. De kan spises kolde eller varme afhængig af fyld. De er nemme at spise, for det er små, lukkede tærter, som kan spises med fingrene helt uden brug af kniv og gaffel samt tallerken. Så bliver det ikke nemmere. Du finder opskriften på pirogger og forslag til fyld ved at følge linket i starten af teksten eller klikke på billedet herunder.

pirogger

Pavlova

Pavlova er til den søde tand – måske sidst på aftenen til de sene kampe. Den er ikke nem at have med i madkurven, men vil du absolut have den med dig, så pak marengsbunden for sig i en stor tætsluttende bøtte og frugten for sig, som du så kan komme på, lige inden den russiske dessert skal spises. Men ellers kan den jo også bruges til ren forkælelse af dem, der må blive hjemme.

pavlova

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyheder